Tisdag

Skrev nyss ett jättelångt inlägg om helgen i Stockholm med bilder och allt. Sen bara försvann allt av någon konstig jävla anledning. Så nu är jag sur och tänker inte skriva om det. Inte idag i alla fall! Ska isället vänta på att min älskling ringer och vill ha skjuts hem från skolan. Han har äntligen kommit hem igen och ingen är gladare än mig! :) Ni får en bild också, på min nya tröja jag fick av Marie i helgen :)


Frukost

Godmorgon Globen! Dags för lite frukost.


Stockholm

Imorgon tar jag och mamma tåget mot huvudstaden. Hälsar på mammas kompis imorgon och lördag-måndag har vi bokat rum på Globen hotell med Anna, Elin och Hillevi. Ska även gå på föreställningarna på söndag morgon och söndag kväll. Hoppas och tror att helgen kommer bli såå bra!

Globe hotel

Vad vill ni läsa om?

Tråkig dag som blev precis som jag förutspådde inatt. Sov bort halva dagen och har varit trött och seg hela dagen. Har egentligen inget vettigt att skriva om så jag funderar på att lägga ner det här med att blogga. Har inget att skriva om då det inte händer speciellt mycket i mitt liv. Så nu gör vi såhär. Ni kommenterar vad ni vill att jag ska skriva om, ju mer kommentarer - desto bätte. Ni kanske har några frågor som jag ska svara på eller vill veta vad jag tycker om något. Får jag inga kommentarer så får ni heller inget att läsa om. Är vi överens? Bra! :)

Imorgon är det dock klassfest! som jag har längat :D Bästa klassen!!!

Pearls ljus

Har tänt Pearls ljus idag, såå fint <3


Vaken om natten och drömmer på dagen

Hatar mig själv för att jag aldrig går och lägger mig. För att jag vänder på dygnet. För att jag kommer sova bort hela dagen imorgon. För att jag sov så länge imorse att jag inte ens är trött nu. För att jag har svårt att lägga ifrån mig datorn. För att jag "bara" ska lyssna på en till låt. För att jag har svårt att sova ensam. För att jag säkert kommer sitta uppe en timme till efter att jag skrivit klart detta. För att jag kommer vara trött imorgon.

Nej men godnatt då...


Hedemora

Idag har jag gjort så mycket som städat, diskat, dammsugit, lagat mat, tvättat och bakat. Bara sådär jobbiga och nödvändiga saker (nästan i alla fall). Tyckte därför att jag var värd att öppna en kall cider efter dagens "slit", och det gjorde jag :) Imorgon ska jag hjälpa mamma att storstäda hela huset, sätta upp ljusstakar osv. Visst har hon väl en snäll dotter? Hihi.

Är som ni ser i Hedemora nu så är det någon som har lika tråkigt som mig så hör av er för guds skull så hittar vi på nått!!


Onsdag

Slänger ihop ett inlägg bara för att min statistik varit så bra de senaste dagarna ;) Har precis pratat i skype med älskling så jag är glad :) Annars har jag inte gjort så mycket mer idag. Klev upp ur sängen lite efter ett, lagade mat, gick och la mig igen och kollade på AA, gick till affären och köpte en chipspåse, gick och la mig igen. Typ så har min dag varit :)

Igår hade jag dock en mindre trevlig dag då jag började med att MISSA BUSSEN till jobbet. Eller egentligen missade jag den inte utan busschauffören såg mig inte eftersom det är ganska mörkt på morgonen och jag satt inne i busskuren. I lite halv panik gick jag istället till bilen och fick börja med ATT SKRAPA RUTOR. Stressade sen vidare mot jobbet när fösterrutan börjar imma igen. Fick stanna och vänta tills fläkten började fungera vilket tog ett bra tag. Väl framme vid jobbet HITTAR JAG INGEN PARKERING utan lär fickparkera in på en jätteliten parkering vilket också tog ett bra tag. Hemsk dag, tur att den är över!

Imorgon ringer jag och kollar med jobbet om det finns mer jobb annars tar jag nog en sväng hem till Hedemora igen. Det visar sig. Nu ska jag kolla klart på AA och sen sova. Pusssss N.

Ingen god morgon

Jag är vaken och ska snart åka mot jobbet. Har inte sovit mer än 4 timmar inatt så jag känner mig inte sådär jättepigg. Längtar redan tills jag får åka hem och sova igen faktiskt. Skriver mer när jag slutat, sovit och orkar.


Trav

Igår följde jag med pappa upp till Romme och kollade på trav och åt god mat. Mycket trevligt! Spelade lite också men vann inget då mina hästar tydligen inte förstått att det var trav som gällde, utan galloperade istället. Jag spelar nämligen ALDRIG på favoriterna. Tycker det är helt ovärt och tråkigt. Det är mycket roligare att spela på någon högoddsare som inte så många tror på. Att spela på favoriter är fegt ;)

Efter travet åkte jag hem till pappa och sov där och nu har jag precis kommit hem. Sitter och väntar på att det ska bli lite varmare ute så jag kan åka och måla. Fick skrapa rutorna på bilen för första gången i år. Nu dröjer det inte länge förän snön kommer. För exakt ett år sen hade vi snö.


11-11-11

Klockan är nu 00.00 och nu är den den 11-11-11, lite coolt sådär. Minns att jag red min sista riktiga tävling på Pompe 10-10-10, alltså förra året. Just nu ligger jag och lyssnar på radio eftersom jag bara har en timme kvar på spotify trots att det knappt har gått en halv månad.. Imorgon ska jag följa med pappa och kolla på bilar. Han ska köpa en ny och eftersom jag ändå inte har något att göra så följer jag med. Känner egentligen att jag bara vill jobba nu men vad ska man göra om det inte finns något? Ska ta tag i det här med jobb ordentligt på måndag, för jag vill faktiskt jobba!!

Tror att helgen kan bli väldigt bra då jag har en hel del att göra. Ska hjälpa Alice med Pompe, hjälpa Jennie att måla, sen planeras det för en utgång på lördag och sen en middag på söndag. Blir nog bra! Nu ska jag sova så jag orkar upp tidigt imorgon. Puss.


Nattblogg

Sitter ensam i mörkret och lyssnar på Lugna Favoriter. Rätt så mysigt faktiskt. Hela dagen gick åt att rensa bland alla saker i mitt rum, städa och rensa hela min garderob. Rensade undan rätt mycket och hittade även kläder jag glömt bort att jag hade. Har lite kvar som jag tänkte fortsätta med imorgon. Men det blir fiiiint :) Nu på kvällen har jag skypat med älsking i över en timme och jag saknar honom så!! <3

Läste nyss ett inlägg någon hade gjort i en facebookgrupp angående pessoabett och om jag orkat hade jag kunnat skrivit mina åsikter här på bloggen. Men jag orkar varken skriva eller ta någora diskussioner om det så jag låter nog bli ;) Men det är lite kul att läsa hur upprörda vissa blir och hur mycket alla tycks veta. I en sån där diskussion (och i de flesta diskussioner som har med hästar att göra) tror sig alla veta bäst och tror att sitt eget tänk och sätt är det enda rätta. Kan säga att jag varken är för eller emot. Olika hästar och ryttare passar på olika sorters bett och så kommer det nog förbli :)


Åldersgränsen på ponny

Läste ett blogginlägg angående åldersgränsen på ponny och kände att jag var tvungen att skriva mina åsikter om detta. Åldersgränsen på ponny är alltså 18 år i Sverige och 16 år internationellt. Vissa tycker det är bra, vissa tycker den är låg och vissa tycker den bör sänkas ännu mer.


Min åsikter då. Jag tillhör absolut inte gruppen som tycker den borde sänkas och kanske inte heller den som tycker den är bra. Egentligen är åldern bara en siffra och jag tycker man mer borde se till hur proportionerligt ekipaget ser ut. Tänk om det inte fanns någon åldersgräns. Tänk om dom som är 19 kan tävla sin ponny om den nu vill det. På det villkoret att ekipaget ser proportionerligt ut givetvis!! Det jag vill komma fram till är alltså att jag tycker man borde lägga mer vikt på ryttare som är för stora på sina ponnyer, istället för de som är för gamla.


Sen kommer vi till det här med hur jag kan tycka att 14-åringar ska behöva tävla mot kanske 30-åringar (om det nu skulle vara en 30-åring som vill rida ponny). Jo det är så här att det fina med vår sport är att killar och tjejer tävlar på samma villkor och på storhäst är det ingen åldersgräns så då kan 14-åringar tävla mot 30-åringar utan problem. Varför ska det inte kunna vara samma villkor på ponny? Det handlar ju bara om en höjd, skulle ponnyn vara 149 cm skulle det gå utmärkt att tävla den hela ditt liv. Och vem har sagt att en 14-åring inte skulle kunna vara duktigare än en kanske 60-åring? Det jag tycker är tråkigast är att det finns en mängd 18-19-åringar som slutar just för att dem inte får rida sin ponny längre. Jag tillexempel. (Självklart finns det dem i den här åldern som slutar av andra orsaker också, men jag vet många som har slutat just för att de inte får tävla ponnyn längre). Ska vi inte istället försöka hålla ridsporten i topp och minska antalet bortfall?


Det finns dom som rider på elitnivå och det finns dom som har ridningen som en hobby och det är precis så det ska vara. Var och en väljer själva vad de vill med sina hästar/ponnyer. Om några vill gå vidare på storhäst vid 16 eller 18 års ålder så ska de självklart få göra det. Men jag tycker att det ska vara lika självklart att få ha kvar sin ponny och fortsätta som vanligt. Nu finns ju alternativet för överåriga ryttare att hoppa i avdelning B. Men hur kul är det i längden? Varför inte göra tävlingar eller en speciell klass på en tävling för överåriga ryttare på ponny? För jag är nog helt övertygad om att jag inte är ensam om att sakna ponnytiden, eller?


Det här är alltså MINA åsikter och ni får väldigt gärna kommentera era tankar och åsikter kring detta :)




Lunch

Är på väg upp på stan och ska luncha med Tove. Efter det ska jag göra lite ärenden (oj vad vuxet det lät) och sen hem och rensa min garderob hade jag tänkt. Ha de så bra så länge så hörs vi senare!


SÖT PONNY <3


För några år sedan...

... gick jag på högstadiet och hade så här bra ordning i mitt skåp

... åkte jag fortfarande moppe

... red jag två underbara ponnyer

... åkte vi till Stockholm med en karta

... hade NÅGON väldigt svårt att ta ut det viktiga i en text

... rymde vi ut från mattelektionerna genom fönstret

... var den här tjejen väldigt liten

... tävlade och tältade jag i Heby med fina tjejer

... sommarjobbade jag och tove i ett stall

<3


Pompe

Medan alla andra är ute och festar så sitter jag hemma och kollar på Idol och taggar för jobb imorgon. Har dock inget emot det. Åker ner till Västerås ikväll då jag börjar tidigt imorgon.
Idag har jag ridit och hoppat på Pompe och det var sååå kul :D Han gjorde hela min dag! Så fin var han och Alice gör ett kanonjobb med honom! Ställde fram ett räcke och en oxer och hoppade lite enkelt bara för skojs skull och det var verkligen roligt :) Har inte hoppat honom sen i början av sommaren men jag hittade knapparna rätt fort. Men visst är jag ringrostig. Ni anar inte hur mycket man tappar när man inte haft häst på 5 månader. Kommer ha ont i hela kroppen imorgon.

Hoppaaa

Sitter och inväntar Elin och hoppas att hon kan få mig på bättre humör. Är deppig utan att veta varför och är trött bara för att jag suttit vid datorn hela dagen och inte tagit ett steg utanför ytterdörren. Längtar tills imorgon då jag ska rida Pompe :D Ska prova hoppa honom lite också och jag som är sjukt ringrostig! Har inte hoppat sen jag tog hand om Pepsi i slutet av sommaren.

Jag och Pepsi. Tänk bort min rätt så kassa sits och kolla på fina Pepsi istället :)



Onsdag och lite planer

Efter att ha skypat med älskling tidigare idag blev jag på bra humör och har sedan dess fördröjt tiden med att kollat på AA, följt med mamma och handlat, och kollat på gamla filmer på mig Pompe och Tess. Helt okej dag :) Imorgon ska jag träffa Elin och på fredag ska jag ut och rida Pompe. Kan inte bli så mycket bättre :D Sen hoppas jag på jobb i helgen!

Just nu sitter jag och kollar igenom massa gamla bilder, musik och blogginlägg medan alla andra verkar vara på karaokekväll på Halvan. Ska även lägga in massa gamla filmer i datorn, men det får nog bli imorgon :) PUSS


Hemma i Hedemora igen!

Ja nu är jag hemma i Hedemora igen. Pratade med jobbet idag och jag kanske blir utring för jobb i helgen så isåfall åker jag tillbaka då. Men nu har jag tagit höstlov i några dagar :D Är det någon som vill hitta på nått så är det bara att höra av sig!!


En ensam tisdagskväll

Älskling har åkt på utlandspraktik och jag ligger ensam i sängen och ser på tv. Skulle göra vad som helst för att ha honom här nu. Hur får man en månad att gå snabbare? Så länge myser jag i hans tröja och äter en massa chips!

Imorgon åker jag förmodligen hem till Dalarna, om jag inte får jobb såklart. Efter en arbetsdag från 8-22 igår var det dock ganska skönt att vara ledig idag :)


RSS 2.0