Julklappsshoppning

Igår var jag och Tove iväg och handlade julklappar. Hade ju inte köpt en enda julklapp så det kändes som att det var dags att sätta igång. Trots en heldag i Västerås så känner jag mig långt ifrån klar men tänkte att jag skulle fixa ihop resten imorgon inne i stan. Köpte även en del julklappar till mig själv vilket inte alls var planen egentligen, men eftersom det bara var välbehövliga saker så gör det inte så mycket :)

Thaimat - nya jackan - Toves incheckning. Sen när blev Tove en HAN? 


Pepparkaksbak




16 december 2012

Klassfesten blev lyckad även om vi inte blev så många. Vi bytte julklappar, drack lite vin och pratade en massa. Det är alltid lika kul att träffa klassen igen och just nu saknar jag skolan mer än någonsin. Funderar på att börja plugga. Ska kolla upp lite kring det. Kom hem i hyffsad tid i alla fall så jag är pigg idag.
 
Nu ska försöka få i mig lite mat och i eftermiddag väntar jobb. Ikväll kommer Tor hem så planerna för kvällen är god mat och massa mys! 
 
 

15 december 2012

Hallå i snöstormen. Vaknade alldeles för sent idag men gud så skönt det var med en sovmorgon. Vaknade först redan vid 7 och trodde jag skulle bli utringd på jobb men dom behövde tydligen inte mig idag så jag kunde sova vidare. Har precis ätit en stor bit smörgåstårta och nu ska jag försöka hitta på något att fördröja tiden med innan det är dags för klassfest ikväll. Magnus kom hem med en hel smörgåståra från jobbet igår och eftersom jag bor hos mamma i helgen så har jag ätit smörgåstårta både till middag igår och frukost och lunch idag. Gott som bara den! 

Funderar på om jag ska trotsa snöstormen och ta en promenad eller om jag ska känna mig insnöad och ta ett bubbelbad. Vi får se hur valet faller. Nu ska jag slå in julklappen till kvällens julklappsbyte! Hej sålänge!

Ses ikväll eliten!

12-12-12

Idag är det 12-12-12 och om 12 dagar är det julafton. Minns att 10-10-10, alltså 10e oktober 2010, gjorde jag min sista tävling på Pompe. Det var uppe på Falu RK och jag hoppade då en LD och LC. Ska jag vara ärlig så minns jag inte riktigt hur det gick mer än att vi var felfria i LD:n och hade några fel i LC:n. Det jag i alla fall minns var att jag inte alls planerade att det skulle bli min sista tävling på honom. Nej det var inte tanken, men efter denna tävling kände jag mig klar. Jag kände mig nöjd och ville stanna där.
 
Hösten 2010 så tröttnade jag för första gången riktigt ordentligt på hästar. Jag hade mycket i skolan eftersom det var sista året på gymnasiet, plus att jag började intressera mig för andra saker. Festa t.ex. Tess hade tagits ifrån mig några månader tidigare och jag tog det väldigt hårt och kom aldrig riktigt över det. Hade jag haft henne kvar är jag säker på att jag hade prioriterat annorlunda. Jag återfann hur som helst aldrig samma stora intresse som jag haft tidigare förrän Pearl kom tillbaka till oss i februari. Som ni vet fick vi ta bort honom två veckor senare och det var det som fick mig att låna ut Pompe. Det kännes som att det inte var meningen att jag skulle ha någon häst helt enkelt. 
 
Det beslutet jag tog är absolut ingenting jag ångrar. Jag tror att det var bra för mig att känna på hur det kändes att vara utan häst. Jag kunde helt plötsligt lägga ner mycket mer tid på skolan och skrev mvg på varenda prov resten av terminen till exempel. Nu ett och ett halvt år senare så saknar jag hästarna jättemycket, men jag tror ändå att tiden utan häst har gjort mig gott. Jag hade trots allt haft minst två hästar i full tävlingskondition under flera år och inte lagt min lediga tid på någonting annat än stallet. 


Godmorgon

Idag är det faktiskt en god morgon även om det var väldigt jobbigt att kliva upp ur sängen. Sitter och kollar på Vakna och har precis ätit frukost. Knäckemacka är min nya grej och mycket godare än mjuk. Väntar just nu på att bli utringd på ett kortpass jobb för att sedan åka vidare och eventuellt kolla på bilar. Blir det inget biltittande så åker jag och Tor istället till Borlänge på gruvmässa. Tydligen kommer det massa gruvföretag dit och ska informera om jobb och utbildningar vilket verkade intressant. 


Nya tag

Tänkte börja om med det här bloggandet. Vill ha en ny design och header men behöver hjälp för att jag är allt för ohändig. Om någon ville hjälpa mig vore det guld värt! Annars då? Jo vi har fått ett fungerande internet och jag kan nu börja använda min dator igen. Tänker dock köpa en iPad efter jul, bara för att. Någon som vet vad skillnaden på en iPad 2 och den nyaste är? Något mer som ska införskaffas är en ny bil. En lite större känner jag att jag behöver om jag ska sitta och åka så mycket som jag gör. Även om jag älskar min bil jag har nu. 
 
Snart är det jul och jag tänker tillbringa den största delen av julen på jobbet. Jag brukar se fram emot julen jättemycket men inte i år. Vet inte om det beror på att jag ska jobba eller om man helt enkelt börjar "växa ifrån" det lite. Dock tycker jag det är supertrevligt att träffa släkten och äta all god julmat. Har inga julklappar inhandlade än, men det kommer bli lite färre julklappsköp i år så jag känner ingen brådska än. Känner jag mig själv rätt så blir det nog att panikhandla några dagar innan som vanligt. Haha. Nu tänker jag tända lite ljus och mysa ner mig i soffan under en varm filt. Det är det enda som är mysigt med vintern.

Saknar min fina Pompe som alltid får mig på bra humör. Han måste vara den roligaste ponnyn jag vet. Här har han snöpulat sig själv för två vintrar sen. 

RSS 2.0