Oväder

Vi har nyss haft världens oväder här hemma. Det har spöregnat, blixtrat och åskat på samma gång. Och jag som är livrädd för åska. Det började även åska när jag skulle rida ut idag så jag vände hemåt och red en stund i paddocken istället. Sillan var nog lite trött idag tror jag. Men förutom att hon var lite seg så var hon riktigt fin. Det tar ju ett tag för henne att komma igång och det är ju inte så konstigt med tanke på hur stor hon är.

Imorgon går jag in i "vardagen" igen med några dagars jobb. Efter dessa dagar är jag dock arbetslös och en inskrivning på arbetsförmedlingen blir nog av. Tråkigt. Riktigt tråkigt. Men det löser sig. Det gör det alltid. Eller?


Torsdag

Godmorgon! Jag har varit vaken sen halv 10 men hade ingen ork att kliva upp ur sängen förrän alldeles nyss. Visst måste väll just klivet upp ur sängen vara det jobbigaste på hela dagen? Vi tänkte åka till Västerås idag men Tor var för trött imorse så det blev inte av. Nu hade vi tänkt att slänga i oss något att äta innan jag skjutsar Tor till körskolan och jag åker vidare till stallet. Det blir konditionsträning för Sillan idag. Hon behöver verkligen få upp sitt flås nu när vi ska ut och tävla. Senare står nog storstädning på schemat. Finns verkligen inget tråkigare, men det måste tyvärr göras. 


Triangelmärkning

Läste världens debatt på en Facebookgrupp angående om det var rätt att rida en triangelmärkt häst på en klubbtävling, bara för skojs skull. Jäklar vilka diskussioner det blev och kommentarerna är snart upp i 60. Jag trodde verkligen inte att folk kunde ha så starka åsikter om just detta. Vissa anser då att man "lurar" försäkringsbolaget när man först tar ut försäkringspengarna på hästen och sen fortfarande använder den för träning och "tävling".

Jag har ju själv haft en triangelmärkt ponny och jag kan ju säga att jag inte skulle ha haft några som helst problem att gå ut på en mindre "tävling" med honom bara för skojs skull. Pearl var triangelmärk pga sin hovbenssänking som gjorde att han inte fick hoppa mer. Han blev alltså triangelmärkt för att han inte kunde användas till det vi köpte honom för. I kontraktet när vi köpte honom står det att han ska användas till tävling och det funkade som sagt inte och därför fick han triangeln på rumpan.

Vissa i den här gruppen tyckte också att triangelmärkta hästar inte skulle tränas utan bara "promenadridas" ibland. Då känner jag såhär att Pearl var 16 år när vi triangelmärkte honom och han har tränats och tävlats hela sitt liv. Ska vi då bara ställa av honom för att han är triangelmärkt? Gamla hästar behöver ju hållas igång för att behålla det dom haft och att då bara ställa av en häst för att man plockat ut försäkringspengarna på den tycker jag är helt fel. Pearl hade definitivt inte ont någonstans och fungerade helt utmärkt till allt annat än hoppning. Om han hade levt idag hade jag inte tvekat en sekund att tagit med honom ut på en mindre tävling bara för att han skulle få ha lite kul. En pay'n jump eller banhoppningsträning räknas ju inte ens som tävling och det finns oftast ingen regel på att triangelmärkta hästar inte får "träna" där. Sen är det ju såklart allt detta väldigt individuellt beroende på skada osv. Och även på hur ryttaren tacklar situatoinen. Jag skulle liksom aldrig ha utsatt Pearl för något jag visste att han skulle få ont utav. 

Var bara tvungen att skriva av mig lite kring detta där jag blev väldigt förvånad över att folk till och med skulle kunna anmäla någon för att rida triangelmärkt häst på mindre tävling. Tycker det hela verkar väldigt överdrivet. Men det är min åsikt. Det finns ju tusen andra åsikter bland oss hästmänniskor, och som vanligt så vet ju alla bäst också (enligt de själva). Sjuk sport vi håller på med egentligen. Alla ska tycka tvärt emot varanda istället för att sammarbeta och göra något bra utav saker och ting. Skriv gärna era åsikter kring detta! Hade varit kul att höra!


Trista förkylning

Mamma och Magnus är utomlands och jag och Tor lagar mat själva. Då ser det ut som på bilden. Vi kan dock laga riktig mat och ska ikväll göra en god middag och öppna en vinflaska. Mysigt! Idag har jag jobbat till två och känner mig helt död nu efteråt. Min förkylning mår inte bra av att jag ignorerar den och kör på som vanligt. Nu ska jag VILA tills jag blir frisk! Orkade tyvärr inte rida idag heller men Sillan verkade nöjd med att jag bara gav henne maten idag. Visst ser Tor ut att tycka om hästlivet?




Dagens resultat

Dagens resultat från pay'n jumpen hade inte kunnat bli bättre. Sillan satte en nolla i både 70 och 80 och jag är så nöjd! Nästa gång tar vi en högre höjd då detta inte var någon utmaning alls för fina Sillan. Planerar att starta i svärdsjö den 15e september tror jag de var. Ska försöka få till någon hoppträning innan så ska det nog gå bra!

Nu ska jag försöka sova. Tor har dragit ut på krogen och kommer väll hem senare inatt. Känner att min säng är för stor att sova ensam i. Hatar att sova ensam! Dessutom börjar jag bli förkyld. Har jätteont i halsen och huvudet. Har verkligen inte tid att bli sjuk nu! Imorgon ska jag ut och rida vid 10-tiden så det blir en tidig morgon imorgon igen. Tack och godnatt!


Ligger i soffan och orkar inte kliva upp. Så taggad är jag för kvällens pay'n jump. Nejdå, jag är sjukt taggad men samtidigt otroligt trött då jag arbetat i lägenheten sen 8 imorse. Nu ska jag göra ordning mig och sen gå ut i förrådet och leta på nått schabrak till kvällen. Återkommer efter hoppningen med resultat. Förhoppningsvis bra resultat :)

Bilden är på mig och Pompe från vår senaste pay'n jump för ett och ett halvt år sen.


Planer

Torsdag: jobb 7-14, köpa boots, hovslagaren och provlasta Sillan.
Fredag: bygga på lägenheten och pay'n jump.
Lördag: stallet, sen kräftskiva
Söndag: stallet


Min dag och lite till

Allt är ett enda kaos och jag har knappt koll vilken dag det är. Men annars är det bra! Jag hoppade Sillan imorse och jag blir så glad av att sitta på den hästen! Nu känns det som att jag ridit in mig lite mer på henne men det är fortfarande väldigt mycket kvar. Jag har ju bara hoppat ordentligt ett fåtal gånger så där är vi fortfarande ganska så gröna. Men jag börjar få bättre och bättre självförtroende på henne. En till grej som är rolig är att det inte spelar någon roll hur mycket läskiga hinder jag ställer fram, hon tittar inte ens på dom! Idag ställde jag upp ett blått räcke med en vattenmatta under och trodde att hon i alla fall skulle titta till på vad det låg för något under hindret, men nej. Vi får se hur det går på Pay'n jumpen på fredag. Vi gör en väldig mjukstart och hoppar 70 och 80 cm. Det var ett och ett halvt år sedan jag över huvudtaget var ute på något sånt sist och det ska bli såå kul :D 

Förutom stallet så har jag även arbetat på mina lediga dagar från jobbet. Vi har rivit i lägenheten som vi flyttar in i senare i höst. Det kommer bli så bra! Längtar som bara den! 


Rensning och stallet

Jag har fullt upp och bloggen hinns liksom inte med. Idag har jag tagit min andra sovmorgon i rad, så skönt! Sen åkte jag till stallet och red Sillan som inte ville som jag ville idag, men det gör inget för hon är söt ändå! Har även rensat bland alla mina hästsaker och det blev en hel del som ska säljas och en del åkte även i soporna. Vet inte hur många trasiga nosludd jag kastade. Använder man ens sånt längre? Det bästa med att göra en ordentlig rensning är att man hittar saker som man trodde hade försvunnit eller som man inte visste att man hade. Som för ett par år sedan när jag letade efter alla mina bett som jag trodde försvunnit någonstans mellan alla stallbyten. IDAG hittade jag dom! Dock några år försent då de flesta bara passar ponnyer. Men kul ändå!


Nu ska jag sova! Godnatt


Hejsan!

Efter 28 timmars jobb på två dagar har jag tagit mig en välförtjänt sovmorgon. Har inga planer för dagen än så vi får se vart det bär av. Tänkte bara visa en bild på en fin häst från hoppningen i fredags!





Tisdag

(Jag a-v-s-k-y-r verkligen att inte kunna blogga från mobilen! Är såhääääääääär mycket enklare att ladda upp bilder och skriva därifrån!!!!!!!)

Idag har jag varit barnvakt åt Matilda hela dagen. Vi har spelat tv-spel, lekt i lekparken och varit i stallet. Matilda fick skritta fram Sillan och henns ben nådde precis neranför sadelkåporna ungefär. Tur Sillan är snäll och Matilda så duktigt trots att hon bara är 6 år! Jag red sen ett väldigt enkelt pass på henne i paddocken så hon bara fick komma loss lite inför träningen för Sussi imorgon. Hon var rätt stel i vänstervarvet efter två dagars vila. Såg efter att jag ridit att hon hade trampat sig. Vår varnliga tur? Tur det bara var ett ytligt litet sår! Funderar på att köpa ett par boots till henne.

Ikväll har jag, Tove och Ellen haft filmkväll. Vi hade dock så mycket att prata om så vi hann inte med någon film. Det tar ett tag att ta igen ett år! Vi har även ätit på Lappens, precis som på de gamla goda tiderna. Samma mat, samma dricka och samma bord till och med! Inte mycket som förändras här i Hedemora. Trevligt var det i alla fall! Har ganska mycket bilder från idag men det får vänta tills bloggappen tänker sluta jävlas med mig. 


Hej på er!

Längesen jag bloggade nu! Bloggappen har inte fungerat och gångerna jag sitter vid datorn är få. Någon mer som har promblem med bloggappen?? Det går att skriva inlägg men det går inte att publicera...

Mycket har hänt sen sist och jag vet inte vart jag ska börja. Jag har jobbat en del men även haft tre lediga helger i rad vilket inte skett på väldigt väldigt länge. Jag har träffat fina vänner och haft många roliga kvällar med dom. Sillan har även kommit igång mer ordentligt nu och jag ska träna för Sussi nu i veckan. Oturligt nog så tappade hon en sko när jag var ute och red i lördags men hovslagaren var där idag och slog på den.

Igår hade jag en väldigt effektiv dag då jag stor städade mitt rum, plockade ihop alla mina kläder och fixade lite här hemma. Nästa vecka ska jag även börja rensa bland alla mina gamla hästgrejer. Har hur mycket ponnygrejer som helst som jag skulle behöva göra mig av med. Någon som behöver nått speciellt som jag ska kolla efter? Som tur är så kan Sillan ha Pompes och Pearls COB träns och grimmor så lite har jag fortfarande användning för :)

Imorgon kommer lillasyster Matilda hit så jag och Tor ska vara barnvakt hela dagen. Tror Matilda förväntar sig pannkaka när hon kommer hit så hon ska få det. På kvällen blir det filmkväll med en saknad vän. Det blir nog en bra vecka det här! Nu ska jag sova en stund innan kvällsjobbet! Har en massa bilder att visa er men det får bli en annan gång.


RSS 2.0