Dag 9 - Det bästa jag vet

Det bästa jag vet är också det jag saknar mest - hästarna. Jag har alltid ridit och haft häst och jag har alltid älskat det. Bara för att jag har lämnat bort Pompe så betyder det inte att jag inte tycker om hästar längre, för det är verkligen det bästa jag vet! Det handlar bara om att jag har tappat intresset för det lite och att jag aldrig skulle haft tid om jag får ett jobb. Jag önskar verkligen att jag hade haft samma intresse som förut, för hästarna har alltid varit en stor del av mitt liv. Men visst är det mycket möjligt att jag skaffar en häst i framtiden! :)


Sooool

Är hemma i Hedemora igen och har nyss varit och hälsat på pappa :) Min lillasyster har nyss fått en cross och åker redan runt helt själv i paddocken. Så duktig! Hon är ju trots allt bara 5 år och är redan bra på typ allt. Hon rider, åker fyrhjuling och nu även cross!

Snart blir det att grilla lite, för kanske sista gången i år. Det gäller att ta vara på det fina vädret, för nu har det verkligen varit superfint väder hela dagen :) Underbart!


Dag 8 - En sak jag älskar från min garderob

Jag älskar min balklänning! Det finns ingen finare enligt mig. Kommer ihåg att jag sa till mamma att om jag inte får den klänningen så tänker jag inte gå på balen. Och självklart fick jag den ;)


Blogg app

Äntligen har blogg.se appen kommit! Kan inte lova att det kommer bli någon bättre uppdatering här på bloggen men man kan ju alltid hoppas ;)

Jag är kvar nere i Västerås och igår var jag ute och shoppade med mamma hela dagen. Köpte bland annat en jättefin kavaj. Mycket nöjd! Sen blev de en ny hylla till mitt rum som jag får fixa med när jag kommer hem imorgon. Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Ska ner på stan med Frida när hon har slutat, sen vet jag inte. Det är så sjuuuukt tråkigt att inte ha ett jobb ska ni veta. Vet inte hur jag ska få tiden att gå på dagarna....


Dag 7 - Min bästa vän

Ni vet vilka ni är!


Det är tisdag

Vädligt seg dag det här. Har ingenting att göra att sitter bara och väntar på att åka och hämta Tor i skolan om nån timme. Har nyss varit iväg och handlat. Vuxenpoäng på det! Gick till och med till affären istället för att ta bilen. De ni ;) Annars har jag inte gjort speciellt mycket så jag har inte så mycket att blogga om. Har bara sökt lite jobb, som vanligt. Och kollar mejlen sisådär 20 gånger om dagen men har inte fått svar från nått, som vanligt..


Dag 6 - En viktig person i mitt liv

Det finns många viktiga personer i mitt liv och att bara nämna en skulle kännas oträttvist. Min familj är såklart en viktig del av mig. Min mamma och min pappa som alltid har ställt upp på mig. Dom har alltid funnits där och jag har alltid kunnat prata med dom. Förutom min familj så är det också mina vänner, min pojkvän och min häst. Jag hade inte klarat mig utan er! 

BLOPPIS

Fyller på bloppisen med fler saker! Kommer förmodligen att fyllas på ännu mer men börjar med det här :)

Gramantyglar
Endast använda nån gång. Plastsaken från prislappen sitter som ni ser fortfarande kvar.
120 kr SÅLD!

Prestigeläder
Lagade med en extra söm som syns på bilden, annars i bra skick. Mjuka och fina. 140 cm. Svarta. Nypris ca 1200kr.
350 kr SÅLD!

Stigläder Claridge House
Ej mycket använda. Mörkbruna. 145 cm
100 kr SÅLD!

Stübben stigläder
Mörkbruna. 145 cm.
220 kr

Lädergrimma
Storlek cob men är något liten i storleken. Mörkbrun med mässingspännen. Använd en gång!
200 kr



Träns
Svart storlek cob. Inte så bra kvalite med passar bra som "hemma träns". Ganska stelt då det inte är använt på länge. Några små märken på nosgrimman som syns på bilden. Underremmen saknas. Tyglar medföljer.
50 kr

Bakskydd Claridge House
Bruna läderskydd. Står ingen storlek men jag har haft dom på en D-ponny. Använda en gång. Nypris ca 350-400 kr.
150kr

Stigbyglar
Säkerhetsstigbyglar. Färgen har lossnat lite vid plattan men det syns inte när det kommer på en stigbygelplatta.
40 kr

Fullcheek bett
11,5 cm. Endast använt vid hoppning.
80 kr

Tvådelat bett
Storlek 11,5.
50 kr

Danger-bit bett
Storlek 11,5. Inte nycket använt. Skickas i orginalförpackning. Nypris 695 kr. Ett tredelat bett som får effekten av ett rakt bett när man tar i det.
350 kr

Sadelpadd
Har används på både 16" och 17" sadlar.
50 kr

Sadelgjordstunnel
Äkta fårskinn. Knappt använt och därmed i mycket bra skick.
180 kr

Alfa gelpadd
Har använts på både 16" och 17" sadel.
150 kr

Jacson dressyrshabrak
Storlek ponny. Använt men ändå fint. Lite slitage på ställen där sadeln suttit, syns dock inte när sadeln på. Skickas självklart nytvättat men risken finns att lite vitt hästhår kan följa med ändå.
50 kr



Allroundshabrak
Showmaster. Storlek full Mycket använt med lite slitage där sadelgjorden suttit. Annars helt!
40 kr SÅLD!


Svart fleecetäcke
Mycket fint svart fleecetäcke med stjärnor på. Storlek 125. Är osäker om jag ens har använt det.
100 kr SÅLD!

Marinblått fleecetäcke
Fint fleecetäcke med stjärnor på. Storlek 125. Ej mycket använt och är i fint skick!
100 kr



Fleecetäcke
Jättefint fleecetäcke med maggjord. Storlek 115. Ganska stort fram i bogen. Skickas såklart nytvättat men lite hästhår kan medfölja ändå.
100 kr

Köparen betalar frakten om sakerna behöver skickas!
Är ni intresserade av något så mejla [email protected]


Dag 5 - Något jag tycker är speciellt

Pearl var speciell, på alla sätt och vis. Och det var nog det som gjorde honom till världens bästa.


Dag 4 - Vad är hat

Ett starkt ord antar jag.

Mot Västerås

Jag är vaken, har hunnit packat och fixat iordning mig och snart åker jag till Västerås. Här får ni en bild på håret också. Syns kanske inte så stor skillnad på bilden men det är samma mörkbruna färg med ljusa slingor. Jag är nöjd i alla fall! Och jag har ÄNTLIGEN hittat mitt swarovskiarmband igen. Är så glad! :D


Laghoppning

Efter en lång dag sitter jag nu i soffan och äter chips. Har spenderat hela dagen i Säter på laghoppning. Måste säga att jag är en mycket stolt lagledare även denna omgång. Alla ryttare gjorde fina rundor och det slutade med en andraplats för ett av lagen. Kul! :D Skulle ha åkt till Västerås idag men jag var så trött när jag kom hem så jag orkade inte. Gick istället och la mig och sov i nästan tre timmar så nu lär de inte gå så bra att somna ikväll dock. Just nu håller jag på att ladda in bilderna på alla hästsaker i datorn så vi får se om dom kommer upp på bloggen redan ikväll!

Blir så sugen att rida och tävla när jag är iväg och kollar på tävlingar. Detta är en bild från när jag hoppade Pompe sista gången innan han åkte. Saknar det som bara den!

Dag 3 - Vad är kärlek


Hästarrr

Är hemma i Hedemora igen och ska snart iväg och klippa och färga håret. Har suttit hela förmiddan och putsat saker som ska säljas och tagit kort på allt. När jag orkar ladda in dom i datorn så kommer det ut en del på bloggen och även på annons. Det är nån lädergrimma, träns, flera stigläder, benskydd, bett mm. Ni får se sen!

Vid 5 åker jag ner till Pompe och klipper honom och pussar lite på han. Det var nästan en månad sen jag såg honom sist. Ikväll blir en lugn kväll med chipspåsen framför tvn och idol. Skönt det ibland också. Vi hörs senare!

Dag 2 - Min önskelista

- Ett jobb
- Pengar
- En sjukt bra häst

Typ.

Dag 1 - Presentera dig själv

Som alla redan vet heter jag Nathalie och är 19 år. Jag tog studenten i somras efter att ha gått på Barn och fritidsprogrammet i 3 år. Jag har inget riktigt jobb men håller på och söker. Tillsvidare är jag vikarie på Hemtjänsten och har jobbat lite extra på andra jobb. Jag har skilda föräldrar och en lillasyster på pappas sida. Matilda heter hon är och världens sötaste!

Mitt största intresse har alltid varit hästar och jag har en egen ponny som nu är utlånad på foder. Paultje heter han och är en holländsk import född 2001. Tidigare har jag tävlat till och med LA hoppning, LB dressyr och debutant fälttävlan. Men efter 10 år som hästägare har jag nu släppt hästarna och ägnar dagarna åt att försöka hitta jobb, umgås med vänner och min underbara pojkvän.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, om ni undrar nått så får ni fråga istället.


Lista

Bara för att min blogg är så sjukt tråkigt just och bara för att jag aldrig har något att skriva om så tänkte jag prova den här listan. Får se om jag orkar hela.

Dag 1 –
Presentera mig själv.
Dag 2 - Min önskelista.
Dag 3 - Vad är kärlek.
Dag 4 – Vad är hat.
Dag 5 – Något som jag tycker är speciellt.
Dag 6 – En viktig person i mitt liv.
Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – En sak jag älskar från min garderob.
Dag 9 – Det bästa jag vet.
Dag 10 – 10 st sanningar.
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Favorit kändis och varför.
Dag 14 – Någon jag ser upp till.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Det här är jag beroende utav.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 - Min största rädsla.
Dag 20 – Någon jag vill byta liv med för en dag, & varför.
Dag 21 – Ett annat ögonblick.
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – En bild på min/a bästavänner.
Dag 26 – Mina bästa & sämsta sidor.
Dag 27 - Mina tankar idag.
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – En nytagen bild på mig och 5 fakta punkter.
Dag 30 – Det hära känner jag just nu.

Regn...

Det har regnat hela natten och regnar fortfarande. Kul (Y) Är nere i Västerås och har ringt runt om lite jobb och har även sökt några. Tycker dock att det är jätteläskigt att prata i telefon, men det gick bra! Sen i eftermiddag åker jag uppåt mot Dalarna igen och hem till Danai för att rida Pepsi idag och imorgon. Jag har inte ridit sen jag tog hand om Pepsi i slutet av sommaren så det blir riktigt kul :)

Nej nu ska jag ta och göra mig iordning. Måste åka om nån timme! Vi hörs snart hoppas jag :)

JOBBAR

Oj vad deppig jag lät i föregående inlägg märkte jag. Nu är jag på bättre humör men är fortfarande sjuuuukt trött. Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Har jobbat över 30 timmar på 3 dagar så jag har inte speciellt mycket fritid just nu om man säger så. Jobbar även imorgon och på fredag. Mycket mer än så händer inte om dagarna.

Och för att detta inte ska bli ett helt ointressant inlägg får det bli en låt istället. Och såklart är även den här låten en favorit :)


Jag försöker men jag förlorar varje gång

Trött, ledsen och på väldigt dåligt humör. Dagen har varit allmänt deprimerande. Sådär som det kan vara ibland, ni vet. Nu ska jag dock försöka vara positiv och bara bry mig om det som får mig att må bra. Skiter i resten helt ärligt.

Har i alla fall klarat av den första arbetsdagen den här veckan och förutom att jag har sjukt ont i mina handleder så måste jag säga att det gick bra! Industrijobb är det som gäller den här veckan. Har precis laddat mobilen med Melissa Horns nya låtar så nu klarar jag en arbetsdag till. Har fått en ny favorit också, Under löven. Riktigt fin låt.


God morgon

Jag är vaken tidigt och har precis skjutsat Tor till skolan. Råkde dock försova oss ett tag, men men. Jag är som ni märker kvar i Västerås, men senare idag åker vi hemmåt. Tror att helgen kan bli riktigt bra! Nu ska jag fördriva tiden med att kolla på Andra Avenyn. Finns ingen bättre serie!

Pearl Corder ♥

Vid den här tiden för exakt ett halvår sedan förlorade jag min älskade ponny, min vita pärla och min absolut bästa vän! Jag trodde aldrig att jag skulle ta mig igenom en sån förlust. Jag grät konstant hela dagen, var hemma från skolan i flera dagar och åkte inte till stallet på nästan en vecka.


Att inte längre få höra hans gnäggningar varje gång man öppnade stalldörren, att inte längre kunna pussa på hans mjuka mule, att inte längre få sitta på hans rygg när han bockade som en galing, att inte längre få se min fina ponny var de som skrämde mig mest. Jag hade haft denna underbara häst i över 6 år och att leva ett liv utan honom hade liksom inte ens funnits i mina tankar. Två veckor tidigare hade han kommit tillbaka från fodervärden. Jag hade planer för honom nu. Han skulle få stanna hos oss. Det var han jag skulle ha kvar och rida på när jag sålde Pompe. Vi skulle ha hoppat dem där småhindren på nåstävlingen i sommaras. Vi skulle haft en underbar sommar tillsammans och gjort allt som vi brukade göra förut. Man det blir inte alltid som man tänkt sig.


Pearl Corder


Vi hade gått igenom så mycket tillsammans och han hade alltid varit en riktig kämpe. Pearl är den absolut bästa ponnyn jag har haft. Ridmässigt är han den som har lärt mig det mesta av vad jag kan idag. Vi började tävla för 6 år sedan och jag kom alltid hem med minst en rosett! Kan ni tänka er vilket självförtroende den här hästen gav mig!



Att se hur ont sin älskade ponny har och att se den lida som jag fick göra, önskar jag inte ens min värsta fiende. Jag har aldrig någonsin sett en ponny som har haft så ont. Det var det värsta jag har varit med om. Jag trodde seriöst inte att jag skulle kunna gå vidare. Det kändes så tomt, som att jag inte hade något kvar. Efter en vecka tvingade mamma med mig upp till stallet. Jag hade ju trots allt en till ponny att ta hand om. Och från att jag satte mig upp och red Pompe igen, så kändes det bra. Jag vet att Pearl ville att jag skulle fortsätta, och det gjorde jag.



Jag kommer alltid minnas hur överraskad jag blev när jag fick dig. Hur stolt jag kände mig över att du äntligen hade blivit min. Jag kommer också alltid minnas när du stod med huvudet i min famn och vi fick våra sista minuter ihop. Hur tar man farväl av en vän på några minuter? Jag kommer också minnas hur jag gick ut och täckte över dig med dina täcken när du låg där ute på stallplanen. Hur jag gav dig din sista klapp på mulen och sa, Jag älskar dig.


Jag är så oerhörd glad att jag fick chansen att lära känna Pearl. Jag hade inte kunnat få en bättre första ponny. Han gjorde allt för mig, han ställde upp på mig till 200% och jag kunde alltid lita på honom. Han var inte bara min ponny, han var också min bästa vän. Jag tror man bara får en ponny som han en gång i livet.

 


Alla minnen jag har med dig kommer jag minnas med glädje, lika stor glädje som du alltid gav mig genom att bara vara min. Jag älskar dig, Pearl Corder ♥



Träning, jobb och Ikea

Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Jag har varit i Västerås sen i lördags. Försöker söka lite jobb på dagarna medans Tor går i skolan men mycket mer än så gör jag inte. Ligger tillgänglig för jobb nästan hela tiden men det verkar som att det är många som vill jobba så vikarierna kanske inte behövs så mycket. Vad vet jag. Hoppas på att få något jobb iaf. Har iaf varit ute och sprungit med Frida idag och jag trodde jag skulle dö eller nått. Jag visste att jag var otränad, men inte SÅ otränad! Jag orkar typ ingenting, haha.

Nu ska jag duscha och göra mig iordning för att hämta Tor och Frida i skolan. Sen blir det Ikea! :)

Studentveckaaan! Exakt 3 månader sen nu.

BLOPPIS

Fyller på bloppisen med fler saker! Kommer förmodligen att fyllas på ännu mer men börjar med det här :)

Gramantyglar
Endast använda nån gång. Plastsaken från prislappen sitter som ni ser fortfarande kvar.
120 kr

Prestigeläder
Lagade med en extra söm som syns på bilden, annars i bra skick. Mjuka och fina. 140 cm. Svarta. Nypris ca 1200kr.
350 kr

Stigläder Claridge House
Ej mycket använda. Mörkbruna. 145 cm
100 kr

Stübben stigläder
Mörkbruna. 145 cm.
220 kr

Lädergrimma
Storlek cob men är något liten i storleken. Mörkbrun med mässingspännen. Använd en gång!
200 kr



Träns
Svart storlek cob. Inte så bra kvalite med passar bra som "hemma träns". Ganska stelt då det inte är använt på länge. Några små märken på nosgrimman som syns på bilden. Underremmen saknas. Tyglar medföljer.
50 kr

Bakskydd Claridge House
Bruna läderskydd. Står ingen storlek men jag har haft dom på en D-ponny. Använda en gång. Nypris ca 350-400 kr.
150kr

Stigbyglar
Säkerhetsstigbyglar. Färgen har lossnat lite vid plattan men det syns inte när det kommer på en stigbygelplatta.
40 kr

Fullcheek bett
11,5 cm. Endast använt vid hoppning.
80 kr

Tvådelat bett
Storlek 11,5.
50 kr

Danger-bit bett
Storlek 11,5. Inte nycket använt. Skickas i orginalförpackning. Nypris 695 kr. Ett tredelat bett som får effekten av ett rakt bett när man tar i det.
350 kr

Sadelpadd
Har används på både 16" och 17" sadlar.
50 kr

Sadelgjordstunnel
Äkta fårskinn. Knappt använt och därmed i mycket bra skick.
180 kr

Alfa gelpadd
Har använts på både 16" och 17" sadel.
150 kr

Jacson dressyrshabrak
Storlek ponny. Använt men ändå fint. Lite slitage på ställen där sadeln suttit, syns dock inte när sadeln på. Skickas självklart nytvättat men risken finns att lite vitt hästhår kan följa med ändå.
50 kr



Allroundshabrak
Showmaster. Storlek full Mycket använt med lite slitage där sadelgjorden suttit. Annars helt!
40 kr


Svart fleecetäcke
Mycket fint svart fleecetäcke med stjärnor på. Storlek 125. Är osäker om jag ens har använt det.
100 kr

Marinblått fleecetäcke
Fint fleecetäcke med stjärnor på. Storlek 125. Ej mycket använt och är i fint skick!
100 kr



Fleecetäcke
Jättefint fleecetäcke med maggjord. Storlek 115. Ganska stort fram i bogen. Skickas såklart nytvättat men lite hästhår kan medfölja ändå.
100 kr

Köparen betalar frakten om sakerna behöver skickas!
Är ni intresserade av något så mejla [email protected]



Kamerabilder

Laddade i lite bilder från kameran i datorn och hittade de här bilderna på lille Bobby. Från förra hösten. Riktigt fin ponny det där!
Sen hittade jag även lite bilder på Pompe från i vintras.

Insändare i tidningen

Vad håller ni på med Avesta tidning?
"Av Södra Dalarnas RF:s  lag – som tydligen räknat med seger – luktade det en rejäl dos av dålig förlorare. När prisutdelningen var klar struntade ryttarna helt enkelt i ärevarvet och bara lämnade banan. Såhär på ponnynivå bör det finnas lagledare som talar om för sina aktiva vad som är vett och etikett i det här sammanhanget."

Jag vad säger man? Lördagens tävling blev väldigt lyckad, båda lagen slutade på 4 fel och fick en 3:e respektive 5:e plats, vilket vi var nöjda med. Vi trodde inte ens att vi blev placerade och hade därför ställt undan en ponny. Ryttaren fick då låna en annans ponny på prisutdelningen och pga säkerheten valde vi då att skritta ut istället för att utsätta ryttaren och ponnyn som inte känner varanda för ett ärevarv med 11 andra hästar. SÄKERHET berodde det på, inte på att vi var dåliga förlorare. Jag tycker verkligen att DHS var värdiga vinsten, så varför skulle vi vara sura för att vi inte vann?

Gillar däremot insändaren i dagens tiding skarpt! En artikel där vi förklarar precis det här jag skrev här ovanför. Så jag hoppas nu att folk fått veta hur det egentligen gick till, istället för att lyssna på någon som tydligen bara gissat sig till fakta.

Måste slutligen gratta alla södratjejer för otroligt bra prestationer förra helgen! Ser verkligen fram emot nästa omgång :)

Pearl

När jag gick igenom alla hästsaker igår så hittade jag även Pearls saker som jag inte orkat gjort något med än. Det var snart ett halvår sen vi tog bort honom och hans saker ligger fortfarande kvar helt orörda. Nu tyckte jag att det var dags att packa ner dom i en påse och ställa ut i förrådet i alla fall. Så jag tog hans shabrak (fulla i vit päls eftersom han fällde när han hade dem sist), hans tävlingsbenskydd, boots, borstar och lite mer saker och la ner i en höpåse och ställde undan. Har dock mycket saker kvar uppe i stallet som är hans som jag inte vet vad jag ska göra av. Bland annat täcket han hade över sig i väntan på transport ifrån gården. Det bör kastas men jag fixar det inte. Inte än. Men jag tycker även att det är fint att se hans saker igen, för det ligger ju trots allt väldigt mycket minnen bakom dom. Minnen som jag aldrig kommer att glömma ♥

FÖR DIG


Hästsaker

Sitter och kollar på Rockbjörnen medan resten av familjen redan sover. Ja jag är faktiskt hemma i Hedemora nu, vilket jag inte har varit så mycket den senaste tiden. Har jobbat idag och ska jobba även imorgon så det känns bra :) Sen har jag även tagit mig tid att gå igenom hela förrådet med hästsaker. Har väl ca 5 höpåsar med saker som ska säljas, kastas eller ges bort. Men sen har jag sjukt mycket saker uppe i stallet som jag också ska gå igenom. Ska försöka hinna med det nån dag också.

Annars har jag bara tagit det lungt idag. Somnade en stund på soffan efter jobbet och tog senare en kvällspromenad med fin musik i hörlurarna. Nu blir det att äta något och sen väntar ett avsnitt av Andra Avenyn innan det är dags att sova. Puss och godnatt!


RSS 2.0