Onsdag

Mitt öga har svällt upp, varar jättemycket, är helt rött och gör ont. Sjukt jobbigt och jag ser inte riktigt klok ut med ett litet och ett stort öga. Det ser faktiskt helt förskräckligt ut! Märkte det på väg ut till stallet och jag som skulle rida över bommar idag med Sillan och träna avståndsbedöming. Det gick ju sådär när man ser suddigt.. Tur Sillan var fin och kom rätt rätt rätt hela hela hela tiden. Hon skötte taxeringen helt själv när jag satt still och inte störde henne. Jag hoppas att det blir likadant på hinder sen. Imorgon ska vi rida ut en stund på förmiddagen innan jag börjar jobba. Får se om jag måste gå till vårdcentralen och kolla upp ögat imorgon, men jag hoppas INTE! 

Efter jobbet idag så hämtade jag upp Anna och Elin som kom hit och åt tårta med mig. Mycket trevligt! :) Det var nog allt om dagen. Nu ska jag försöka sova så jag orkar gå upp i tid imorgon (trotts min egentliga sovmorgon). 


Kollade på bilder tagna för exakt ett år sedan. Jag är väldigt olik mig, visst? 

Träningen för Sussi

Red som sagt för bästa Sussi igår. Måste varit över ett år sen jag red för henne sist. Har saknat henne så mycket!! Vi började med att rida massa övergångar. Kortade skritten och sen längde den, sedan likadant i traven och galoppen. Jag trodde att hon skulle ha svårare att korta sig men hon fixade det ganska bra. I galoppen var det dock kämpigt men hon jobbade på och gjorde sitt bästa hela tiden. Vänstergaloppen är bättre än höger var både jag och Sussi överrens om. Så nu blir det att träna mer högergalopper så hon blir jämn och liksidig. När hon kortade sig så skulle hennes huvud vara högre än den vanliga formen hon vill gå i, eftersom hon gärna vill bli lite i nerförsbacke. Sen när jag längde skulle jag rida i en längre form än den hon vanligtvis vill gå i. Ska forsätta såhär och rida henne i högre form så hon kommer mer på bakdelen och i uppförsbacke. 

Sen red jag även på volt och ställde åt olika håll. Högervarvet var det lätta att både ställa innåt och utåt i. Gjorde den här övningen efter alla jobbiga övergångar så hon kändes lite trött men protesterade inte. Hon ville gärna sakta av när det blev lite jobbigt men aldrig så hon tjurade ihop. Nämnde i ett tidigare inlägg att jag haft sån tur att få så snälla hästar. Måste även säga att jag haft den turen att nästan alltid haft arbetsvilliga hästar. Det blir så mycket roligare att rida då. 

Dessa övningar ska jag allså ta med i mitt träningsprogram varje vecka. Det är ju övningar man kan rida när man rider ut också så man behöver inte känna sig låst till paddocken hela tiden. I mitt träningsprogram kommer det även att finnas en dag med koordination, en dag hoppning, en dag bommar, en dag kondition och sen en vilodag. Kommer inte kunna hålla träningsprogrammet till punkt och pricka eftersom jag måste planera efter hur jag jobbar men jag ska försöka att få in så mycket av det som möjligt. Jag blir alltid så himla motiverad när jag tränar för Sussi så nu är jag supertaggad att komma igång på riktigt igen! :)


Födelsedagsfirande

Inte förrän vid 10 tiden igår kväll gick det upp för mig att jag faktiskt fyller 20 idag. 20 år liksom!! Och nej jag har inte varit på bolaget än. Det känns konstigt att jag faktiskt FÅR gå in där nu. Haha. Min dag började med en sovmorgon och mys med älskling innan jag for till stallet. Tränade för bästa Sussi som jag har saknat så mycket! (Berättar mer om träningen i ett separat inlägg). Tog med mig tårta till stallet och fick massa gratulationer osv. Efter träningen kom hovslagaren till Sillan så nu har hon nya skor. Valde att sätta på vinterskor så hon har broddhål om vi ska träna eller tävla på gräs i sommar. 

Lite senare mot kvällen kom min släkt och firade mig. Åt massa tårta och fick massa presenter. Fick en cykel, smycken, massa grejer tills när jag flyttar hemifrån, pengar, godis, chips och blommor. Fick ett jättefint halsband, armband och örhängen av min älskling. Sjukt fint!! Är så glad nöjd över alla presenter ♥ Älskar min släkt så otroligt mycket!

Nu ska jag ta och göra lite god mat och njuta av kvällen. Imorgon är det jobb som gäller igen! 


Denna bild är tagen för exakt 2 år sedan, min 18-årsdag. Firade midsommar på båten och på midsommardagen fyllde jag år. Räknade ut att de tre senaste året har det varit jättefint väder. Synd att det inte blev det ett fjärde år.

Regnig dag

Har cyklat runt i regnet idag på jobbet. Det har regnat KONSTANT hela dagen! Vad har vi fått för sommar egentligen?? Tog på mig dunjackan och åkte ut till stallet direkt efter jobbet. Tyckte regnet var alldelens för dåligt för att rida och paddocken såg ut mer som en vattenpöl.

Igår red jag däremot ett pass på banan och Sillan var jättefin! Ställde upp ett lågt hinder och satt och rullade över det på en volt för att träna min avståndsbedömning. Varierade med både kort och lång anridning och i slutet kändes det riktigt bra. Jag börjar lära mig hennes stora galopp mer och mer men vi har fortfarande MYCKET kvar att jobba på. Ska träna mycket med bommar nu en tid framöver, dels för att göra henne starkare och dels för att träna min avståndsbedömning. Har ett mål att rida KM i både hoppning och dressyr den 14e juli så nu måste vi träna ordentligt. Först träningspasset är redan imorgon för bästa Sussi!


Min 20-årsfest

I fredags hade jag alltså min midsommarfest/ 20-årsfest och jag hade så sjukt jäkla kul! Lätt den bästa kvällen på länge! Under 12 timmar han vi med en massa saker, bland annat:

- Häva i oss alkohol
- Ha 5-kamp
- Spela fotboll
- Köra klädsträcket
- Göra en rejäl vurpa i leken "fjortisfylla"
- Grilla
- Bygga midsommarstång
- Dricka för många piggelinshots
- Spela kubb
- Gå en tipspromenad där alla frågor handlade om mig och pinsamma saker jag gjort!

Fyll gärna på listan om ert minne från kvällen är bättre än mitt! ;)

Vill tacka alla så himla mycket för att ni gjorde min 20-års fest till den bästa!! PUSS på er! ♥







 

 

 

 
Lånade lite bilder av Frida, hoppas det gick bra! :)


Planerar midsommar

Klev upp ur sängen strax efter nio imorse och gick raka vägen ner och bytte om till stallkläder, gjorde mig iordning och åt frukosten i bilen på väg till stallet. Jag och Sillan tog en mysig galopptur i skogen i morgonsolen. Det var första gången jag red ut på henne själv och hon gick fram hur bra som helst överallt. Vi mötte bilar, en fyrhjuling, såg traktorer och red förbi läskiga hus men hon brydde sig inte speciellt mycket. Jag har ju alltid varit lite bortskämd med att ha sånna hästar faktiskt. Pompe var ju helt orädd när jag fick honom, trots att han bara var 5 år och Tess var likadan hon också. Så jag blir liksom lite förvånad hur jag kan få så snälla hästar gång på gång.

Resten av dagen har tillbringats till att planera min midsommarfest/20-års fest som äger rum här hemma imorgon. Jag borde vara jättetaggad men just nu är jag mest bara stressad över hur allt ska hinnas med. Sen är jag liiite nervös över vad min kära vän har hittat på för tok och lekar;) Men det blir nog bra! Sitter i soffan med världens huvudvärk och försöker varva ner med en cider. Har fortfarande en hel del kvar att göra så det blir en tidig morgon imorgon också! Börjar nog med en mysig morgon i stallet. :)




Detta var inför förra årets midsommar! I år skippar vi dock det stora partytältet.

Skön dag

Började dagen med en lite för lång sovmorgon, vilket jag tyckte att jag var värd efter två arbetsdagar. När jag tillslut kom upp ur sängen efter 12 nångång hade jag en hemsk huvudvärk som har hållt i sig hela dagen. Fick därmed ridförbud av mamma så vi har bara varit ut till stallet en liten stund nu på kvällen och gett Sillan mat och myst lite med henne. Annars har det inte hänt speciellt mycket idag. Har varit skönt att ha en hel dag utan planer och måsten. Imorgon ska vi försöka komma upp i tid så vi hinner njuta av solen lite. Hoppas även att jag mår bättre så jag får rida. Är sjukt ridsugen!



SMS-inlägg

img_6107 (MMS)


Första avramlingen

Har jobbat dag både igår och idag och har insett att det inte riktigt är min grej. När klockan ringer 06.00 på morgonen känns det som att jag hellre vill hugga av mig min högra arm än att kliva upp ur sängen. Det är däremot skönt när man väl kommer upp men nog föredrar jag kvällsjobb allt! Efter jobbet åkte jag och mamma direkt ut till stallet där hovslagaren hade varit och slagit i ett par sömmar i Sillans lösa skor. Han ville tyvärr inte sko henne så vi ska försöka få tag på hovslagaren vi haft till Pompe så snart som möjligt så hon får nya skor.

Red sen ett pass i paddocken idag igen. Idag var vi däremot tre stycken som red där samtidigt men Sillan verkade inte ha något emot det. Hon var finare i galoppen idag men har märkt att höger är mycket svagare än vänster då hon gärna bryter av i höger. Det är alltså mycket högergalopp som ska tränas så hon blir jämn och fin. Dom andra jag red med hoppade så jag passade på att ta några språng jag också. Hoppade inge högt alls utan bara små hinder för att bara kunna rulla över i bra tempo och nu med facit i hand så är det verkligen något vi behöver träna på! Jag kände mig helt seriöst som en nybörjare som hoppar för första gången. För det första så är jag jättedålig på att se avstånd och har alltid varit det. I vänster varv har jag dock alltid kunnat se avstånden bättre än i höger. Sen är jag inte van med Sillans stora galopp så när jag tycker att vi ligger bra så går vi nästan i botten av hindret ändå. Jag har ju inte ridit henne så mycket heller så jag vet liksom inte i vilket tempo jag ska rida. Med Pompe var jag tvungen att ha ett ganska högt tempo och sen hålla i ända fram till hindret. Som det känns på Sillan nu så kan jag inte rida på i för högt tempo för då orkar jag inte rida ihop henne ordentligt. Sen måste jag lära mig att tänka mycket mer framåt för så fort jag ligger fel så backar jag. Av ren vana kan man väll säga. Nej Pompes ridsätt funkar inte alls på henne. Det känns som att hon vill sköta mer själv och att det är lite störande när jag korrigerar för mycket. Men som sagt, jag måste hitta det rätta knapparna.

Höll nästan på att glömma berätta att jag gjorde min första avramling idag också. Helt totalt mitt fel och jag tar på mig det. Vi skulle komma på en liten oxer och jag trodde hon skulle trampa om men hon hoppade istället av lite större så jag ramla fram på halsen i landningen. Sillan bockade då till och jag föll av. Otroligt klantigt gjort av mig! Hon stannade direkt och stod och tittade på mig och undrade vad jag gjorde på backen. Söt häst<3 Hoppade upp direkt utan att riktigt känna efter men känner nu några timmar efter att mitt huvud dunkar lite och att min rumpa fick en rejäl smäll, även svanskotan slog nog i backen en aning. Jag klagar däremot inte. Tycker fortfarande att jag har hittat en underbar häst som jag ser fram emot att rida varenda gång jag kommer till stallet. Sen att ryttaren klantar sig, det kan ju ingen annan än jag själv ta på mig!


Har inga bilder på mig och Sillan än så det får bli en på mig och Pompe.

Gårdagens ridpass

Igår fick jag äntligen rida Sillan. Red i paddocken en stund, inget krävande utan mest för att känna hur kon kändes osv. Har ju trots allt bara ridit henne en gång tidigare så detta var andra gången. Började med att testa lite övergångar och där är hon ganska svag men hon lyssnar väldigt bra på rösten, speciellt när man ska ta tillbaka. Ska träna en massa övergångar så hon blir starkare. Galoppfattningarana måste också sitta bättre, speciellt högergaloppen där jag tycker hon kändes svagare. Det tar ett tag innan hon kommer igång så i slutet var hon jättefin men det tog som sagt ett tag för henne att komma dit. sen har jag inte hittat alla knappar än heller så det kommer nog bara bli bättre och bättre ju mer vi lär känna varandra. Är riktigt nöjd i alla fall och ser fram emot att prova hoppa henne någon dag!

Har inga bra bilder än men ska försöka fixa det!

Fredagsmys!

img_2505 (MMS)

Fredagsmys!


Silver Lady

Jag har blivit med häst! Jag och mamma åkte till Ludvika idag och hämtade hem fina Silver Lady som jag ska ha på foder. Har ju tjatat i mer eller mindre ett år om att jag saknat hästarna så mycket så nu tyckte jag det var dags att göra något åt saken. Sillan, som hon kallas, är ett sto på 7 år och runt 170 cm i mankhöjd. Har ridit henne en gång på provridningen för några veckor sedan och jag tyckte hon var väldigt rolig att rida. Lät henne bara få gå ut i hagen och bekanta sig lite med nya stallet och hästarna idag så ska jag rida imorgon hade jag tänkt. Ska försöka komma ihåg att ta med kameran så jag kan lägga upp lite bilder här. Har inte riktigt förstått att jag faktiskt har en häst igen, men jag är så himla glad och ser fram emot ridturen imorgon :)



Jobb och studenten

Det är mycket som händer och jag hinner knappt med. I torsdags gjorde jag som sagt min sista dag på jobbet i Västerås. Inget speciellt över huvud taget, men visst kommer jag sakna stället lite. Igår gjorde jag min första dag på mitt sommarvikariat här i Hedemora. Tror att denna sommar kommer bli riktigt bra! Så nu kommer jag vara i Hedemora hela sommaren.

I fredags tog min älskling och min bästa vän studenten. Åh, vad fint det var och gud vad jag saknar min student. Hade lätt kunnat gjort det igen! Tänk att det var över ett år sedan. Borde jag börja känna mig gammal?



Sista dagen på jobbet

Det är studentvecka och snart ett år sedan jag tog studenten. Det är helt sjukt vad tiden går fort! Idag gör jag min sista dag på jobbet också. Känns lite konstigt att jag aldrig mer kommer gå dit igen. Nästa vecka är det flytt och nytt jobb som gäller. Spännande! Förhoppningsvis kommer även en till rolig sak hända inom kort men det är inget jag avslöjar nu ;)

Igår var det onsdag och jag kommer ihåg att det var höjdppunkten på vår studentvecka (förutom själva studenten såklart). Medan majoriteten av mina vänner var ute och festade igår passade jag och Frida istället på att sola, fixa naglar och färga håret. Mycket roligare och jag slipper på dåligt idag. Hörde dessutom att jag inte missade speciellt mycket. :)

Nu ska jag äta lite mat och sen göra mig iordning och börja dra mig ner mot stan. PUSS





Ensamt

Varför visas det skräckfilmer på varenda kanal på tvn bara för att jag sover ensam inatt? Har satt på mig älsklings tröja och ska snart krypa ner i sängen och lyssna på Lugna favoriter hela natten. Vet att jag varit kass på att blogga. Ska bli ändrning på det, nån gång. Puss



RSS 2.0